Hozzávalók:
- 15 dkg puha margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- csipet só
- 30 dkg darált mandula
- fél tk sütőpor
Krém:
- 50 dkg szeder
- 1 ek zselatin
- 3 ek víz
- 15 dkg cukor
- 4 dl tejszín
Elkészítés:
- A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, sót, mandulában elkevert sütőport.
26 cm-es tortaformába önve kb 30 percig sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
- Néhány szedret félreteszünk. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A zselatint vízzel elkeverjük, megduzzasztjuk, folyossá melegítjük, és a tejszínhabhoz csurgatjuk. A szedret óvatosan belekeverjük , tortalapra simítjuk.Tetejét a félretett szederrel díszitjük. Hűtőben dermesztjük.