családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

    Tejszínes szedertorta

Tejszínes szedertorta 

Hozzávalók:

  •  15 dkg puha margarin
  •  20 dkg cukor
  •  4 tojás
  • csipet só
  •  30 dkg darált mandula
  •  fél tk sütőpor

Krém:

  •  50 dkg szeder
  • 1 ek zselatin
  •  3 ek víz
  •  15 dkg cukor
  • 4 dl tejszín

Elkészítés:

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, sót, mandulában elkevert sütőport.

            26 cm-es tortaformába önve kb 30 percig sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.

  1. Néhány szedret félreteszünk. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A zselatint vízzel elkeverjük, megduzzasztjuk,  folyossá melegítjük, és a tejszínhabhoz csurgatjuk. A szedret óvatosan belekeverjük , tortalapra simítjuk.Tetejét a félretett szederrel díszitjük. Hűtőben dermesztjük.