Almás pite
Hozzávalók :
- 45 dkg liszt
- 22 dkg marg, vagy 15 dkg zsír
- 12 dkg cukor
- 30 cl citromlé
- 1 mk szb
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1,2 kg alma
- 1 ek fahéj
- 6-7 ek cukor
- reszelt citromhéj
- 1 tojás, a tetejére
Elkészítés :
- Az almát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal összekeverem.
- A zsiradékkal a lisztet elmorzsolom, szétterítem, citromlével körbelocsolom, ha nem áll össze, akkor megy bele a tejföl.Összegyúrom, 2 db 26X34 cm-es lapot nyújtok belőle .
- Zsírozott, lisztezett tepsibe teszem az egyik lapot. Ráteszem a kinyomkodott almát, erre a másik lapot . Villával megszúrkálom, egész, felvert tojással lekenem, és 180 fokon, kb 35 percig sütöm .