családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Almás pite

 

  Hozzávalók :

  • 45 dkg liszt
  • 22 dkg marg, vagy 15 dkg zsír
  • 12 dkg cukor
  • 30 cl citromlé
  • 1 mk szb
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1,2 kg alma
  • 1 ek fahéj
  • 6-7 ek cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás, a tetejére

  Elkészítés :

  1.   Az almát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal összekeverem.
  2. A zsiradékkal a lisztet elmorzsolom, szétterítem, citromlével körbelocsolom, ha nem áll össze, akkor megy bele a tejföl.Összegyúrom, 2 db 26X34 cm-es lapot nyújtok belőle .
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe teszem az egyik lapot. Ráteszem a kinyomkodott almát, erre a másik lapot . Villával megszúrkálom, egész, felvert tojással lekenem, és 180 fokon, kb 35 percig sütöm .