Gesztenyés narancsos torta
Hozzávalók :
- 6 db tojás
- 12 ek víz
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- kh szb
- 2 db narancs reszelt héja
Krém :
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 narancs reszelt héja
- 1 cs tejszín izű pudingpor
- 3,5 dl tej
Díszíteni, és közé :
- 5+5 db geszti eszti rúd
Elkészítés :
- A piskótát egy 26 cm-es, papírral bélelt tortakarikában megsütöm , és ha kihűlt, három felé vágom . A kakaót , és a reszelt narancshéjat a liszthez keverem .
- A pudingot a tejben felfőzöm, margarint a porcukorral habosra keverem , és a kihűlt pudinghoz adom , jól összekeverem , beleteszem a reszelt narancshéjat . Kétfelé veszem ,az egyik fele lehet több , mert a kevesebbhez megy a gesztenyemassza . A kiolvadt gesztenyemasszát kicsit átkeverem, és a kevesebb krémbe belekeverem .
- Egy sima felületre leteszek egy torta lapot , megkenem a gesztenyés krémmel , és közé nyomtam az összevágott geszti esztit. Ráteszek egy torta lapot , és ezt narancsos krémmel kentem , meg , erre jön a harmadik lap, ez is narancsos krémmel lesz bekenve , és a torta körbe is .
- Tetejére félbevágott geszti eszti jön .