Hozzávalók tészta:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1-2 evőkanál rum, vagy aroma
Krém:
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 púpos kanál kakaó
- 1 narancs reszelt héja
- 20 dkg margarin
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, amit egy kipapírozott nagy tepsiben újjnyi vastagra kenve megsütünk. Még melegen meglocsoljuk kevés rummal.
- Tiszta konyharuha segítségével feltekerjük, még egy nedves ruhába is betekerjük, nehogy kiszáradjon.
- A krémhez az egész tojásokat a cukorral , meg a kakóval habverővel kikeverjük, a narancsot megmossuk, belereszeljük.
- Gőz fölött tovább keverve a habverővel, sűrűre főzzük. Ha kihűlt a habosra kevert margarint hozzákeverjük.
- A krém egynegyedét félretesszük a többivel megkenjük ,és bevonjuk a tekercset.
- Hideg vízbe mártott villával rovátkákat húzunk a tetejére, és a félretett krémből kis halmokat teszünk rá.
- Kétharmad résznél ferdén elvágjuk, és a tekercshez illesztjük