Almás krémes tejszínes
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 6 dkg cukor
- csipet fahéj
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 9 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
Teteje:
- 5 dl tejszín
- 4 dkg cukor
Elkészítés:
-
Az almát meghámozzuk, a fahéjjas cukros vízben megfőzzük és leturmixoljuk. Majd kihűtjük.
-
A tésztához a sárgáját habosra keverjük , a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük , a margarint folyósra olvasztjuk.
-
A tojásos masszába forgatjuk a kemény habot , a margarint és végül a lisztet.
-
33×25 cm-es papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
-
A krémhez a pudingport elkeverjük egy kevés tejjel a többit a felforraljuk , közben a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A felforrt tejet a pudingra öntjük és sűrűre főzzük , a keményre vert habot a pudingba keverjük. Kihűtjük.
-
A tésztára kenjük a kihűlt almát aztán a pudingot.
-
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a puding rétegre simítjuk.
-
Hűtőben dermesztjük 2 órát és kockára vágva tálaljuk.