Mákos csiga
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 1 dl olaj
Töltelék :
- 25 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 155 ml víz
- 1 cirtom reszelt héja
- kevés fahéj
Elkészítés :
- Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatom a többi alapanyaggal összekeverem, jól bedagasztom. Lelisztezve, letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem .
- A töltelékhez a vízben megfőzöm a hozzávalókat, kihűtöm .
- Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán jó vékonyra nyújtom, a mákkal megkenem, felcsavarom, mint a beiglit, és éles késsel 1,5-2 cm-esre vágom .
- Sütőpapíros tepsiben, kissé meszebb egymástól téve, előmelegített sütőben aranybarnára sütöm .Tetejét le lehet porcukorral szórni .