Narancsos krémtorta
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 db tojás
- 8 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
Krém :
- 10 dkg cukrozorr narancshéj
- 10 dkg mazsola
- 1 üveg rumaroma
- 1 db narancs
- 15 g zselatinpor
- 2 cs vanilliáscukor
- 3 dl tej
- 3 tojássárga
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tejszín
- 2 tasak habfixáló
Elkészítés .
- A cukrozott narancshéjat felaprítjuk , a mazsolát hozzáadjuk, meglocsoljuk a rumaroma felével, egy órát állni hagyjuk .
- A piskótát a szokásos módon 26 cm-es tortaformában megsütjük . Rácson kihűtjük.
- A zselatint felpuhítjuk. A tejet 1 vanilliáscukorral felforraljuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belereszeljük a narancshéját, és a tejhez adjuk .Gőz fölött besűrítjük . A zselatint felmelegítjük, és a krémhez adjuk, kihűtjük .
- 4 dl tejszínt habbá verünk az egyik fixálóval, és óvatosan a krémbe forgatjuk , majd a rumos narancshéjat a mazsolával belekeverjük .
- A piskótát visszatesszük a formába, rásimítjuk a krémet , 12 órára hűtőbe tesszük .
- A megmaradt vanilliáscukorral és fixálóval habbá verjük a maradék tejszínt , a tortát ezzel feldíszítjük, és narancsgerezdekkel körberakjuk .