Karácsonyi diós szelet
Hozzávalók tészta:
- 200 g tojás (3, 4 darab)
- 101 g liszt
- 14 g kakaó
- 100 g cukor
- 2 g sütőpor
- 7g olaj
Diós krém:
- 20 dkg darált,pörkölt dió
- 80 g cukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag főzős vaniliás puding
- 4 dl tej
- 0,5 l tejszín
- 2 ek cukor
- habfix
Tetejére:
- kb 10 dkg lekvár
- 1 dl víz
- 2 dkg cukor
- 3 ek kakaó
Elkészítés:
- A tésztához a egész tojásokat, a cukorral, kihabosítom. Apránként az olajat hozzáadagolom.A száraz alapanyagokat összekeverem, és apránként a tojásos masszához adom.
- 2 db 32x34 cm-es tepsit kipapírozok. A sütőt 180 fokra előmelegítem .
- A tésztát kettémértem, mindkét tepsibe, egyenletesen elkenve .
- Légkeveréses módon, egyszerre, 5-6 percig sütöm. Ha kihűlt, a papírt lehúzom , és kihűtöm .
- A diót darálva, teflonserpenyőben megpirítom, ne égjen meg.
- A margarint kihabosítom. A pudingot a tejben megfőzöm, ha kihűlt, a margarinnal, és a dióval összekeverem.
- Egy lapot a tepsibe teszek ,rákenem a krémet, rákenem a habfixxel felvert habot. Befedem a másik lappal.
- A lekvárt felmelegítem, és vékony rétegben a piskótára kenem.
- A vízben a kakaót, és cukrot, sűrűre főzöm, és a süti tetejére kenem.
- Pár órára hűtőbe teszem.