Ragu leves
Hozzávalók .
- 1/2 kg csirkehús, vegyesen lehet csontos is .
- 1 db kisebb hagyma
- 1 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 1 db krumpli
- olaj , só, bors, pirospaprika,2 ek tejföl
- valamilyen levestészta ( dörzs tarhonya )
Elkészítés :
- Minden hozzávalót, összevágok . Csirkerészeket nem kell túl apróra .Zöldségeket , kisebb kockára , hagymát apróra .
- Olajon a hagymát megpirítom , ráteszem a pirospaprikát a húsdarabokat , és egy kicsit átforgatom .Sózom , borsozom , ráöntök kb 1/2 l vizet , és egy kis ideig fözöm , kb 15 perc .Az összes zöldséget hozzáteszem , még öntök kb 1-1,5 l vizet , és készrefőzöm .Belefőzöm a tarhonyát . A végén kiveszek belőle kb 2 dl-t , abban a tejfölt csomómentesre elkeverem , és a leveshez adom . Még 5 percet forralom .