Diós vaniliás szelet
Hozzávalók tészta
- 5 db tojás
- 10 ek víz
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15kg dió (darált)
- kávés kanál szb
A krémhez
- 4 dl tej
- 2 csomag vaniliás puding
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A mázhoz
- 3 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 cs habfixáló
- 2 ek csokidara
Elkészítés :
- A tojásokat szétválasztom , a sárgáját a cukorral habosítom, apránként a vizet beledolgozom .A száraz hozzávalókat összekeverem . A fehérjét csipet sóval habbá verem , és a liszttel felváltva a sárga masszához keverem .Papíros 26x34 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben, kb 30-40 percig sütöm .
- A pudingot kevés tejjel simára keverem, a maradék tejet felforralom, és ebbe keverem bele lassú tűznél a pudingot , besűrítem . A margarint a porcukorral habosra keverem ,és a kihűlt pudinggal összekeverem .
- A krémet a tésztára kenem .
- A tejszínt a porcukorral félig felverem , majd a habfixálót hozzáadva , kemény habbá verem , és a krém tetejére kenem . Megszórom csokidarával .