Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 cs van. cukor
- 3 tojás
- 2 csapott ek. kakaó
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
Krém:
- 15 dkg ét tortabevonó
- 3 lap színtelen zselatin
- 2 ek. szeletelt mandula
- 3 ek sótlan pisztácia
- 4-5 dkg csokiforgács
- 1 üveg meggybefőtt
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dl tejszín
Elkészítés:
- A margarint, cukrot, van. cukrot krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a száraz alapanyagogat összekeverjük a masszába szitáljuk, és jól össze keverjük. A masszát egy kb 1 l-es csillag alakú formába simítjuk, vagy egy 26 cm -es formába, és utólag vágjuk körbe.
- Előmelegített sütőben kb 50 percet sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a torta bevonót gőz fölött felolvasztjuk. A tészta csillagot keresztben félbevágjuk, a tetejét csokival bevonjuk. A mandulát megpirítjuk, kihűtjük, majd a pisztáciával, csokiforgáccsal a torta tetejére szórjuk.
- A meggyet lecsöpögtetjük, az étcsokit durvára felaprítjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomjuk, és a kemény habbá vert tejszínhez adjuk. A habba beleforgatjuk a csokoládét és a meggyet. Megkenjük vele az alsó lapot, és a tészta tetejét ráhelyezzük. Pár órát hűtjük .