Kelt túrós batyu
Hozzávalók :
- 60 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- 1/2 mk só
- 2-3 ek cukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2.5 dkg élesztő
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 2 csapott ek búzadara
- 4 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola ( aszalt áfonya )
- 1-2 ek tejföl
Elkészítés
- A kenyérsütő üstjébe a tejjel kezdve , minden hozzávalót beletettem .A gépet elindítottam, a keleszt-dagaszt programon .Nekem ez 1,5 óra. Még hagytam a gépben kelni kb 1/2 órát .
- A túrót áttöröm, a hozzávalókkal összekeverem . A tésztát kb 3-4 mm-re kinyújtom , és 10x10 cm-es kockákat vágok .Minden tészta közepére, egy ek tölteléket helyezek , és a tészta négy sarkát, ráhajtom ,15 percig a munkalapon pihentetem .
- Forró sütőben, 20-30 percet sütöm .