Menta és málnatorta
Hozzávalók málnás rész piskóta :
- 6 tojás
- 35 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- lapos mokkáskanál szb
Krém :
- 1 tejszínízű pudingpor
- 3,5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- kb 1,6 dl felvert tejszín ( 5 dl tejszín van az egész tortában , amit háromfelé osztottam )
- 25 dkg mirelit málna
- 1 cs piros gumi vagy zselés cukor
- 1,6 dl tejszín
- 1 cs habfix
Mentás rész piskóta :
- 3 tojás
- 2 ek kakaó
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- késhegynyi szb
Krém :
- 4 db menta csoki felaprítva
- 20 dkg tejszín krémsajt
- 0,5 dl víz
- 2 ek mentatea
- 1 mk zselatin ( nem gyors )
- 4 db mentacsoki
- 15 dkg porcukor
- kb 1,6 dl tejszín
- tetejére a maradék tejszín , 3 db mentacsoki , zöld színű cukorka
Elkészítés :
- A málnás részhez egy 26 cm-es torta formában elkészítjük a fehér piskótát . A tortát három részre vágom .
- A pudingport a tejben megfőzöm ,miután kihűlt, a kiolvadt málnát belekeverem . A z összes tejszínt felverem a habfix-el , és 2 ek porcukorral ,a felvert tejszín kb egyharmadát óvatosan belekeverem , és a lapokat megkenem vele. Vékonyan a tetejét is megkenem , hogy a következő hozzátapadjon .
- A mentás részhez egy 18 cm átmérőjű formában elkészítjük a mentás pikótalapot amibe belekeverem a csokit . A piskótát három részre vágom , miután kihűlt . A mentateát a fél dl vízben megfőzöm , miután kihűlt, ebben megáztatom a zselatint . A krémsajtot egy kissé krémesítem , a csokidarabokkal, hozzákeverem az immár mentazselét ( ha folyós , kicsit tartsuk a krémet hűtőben ) .Ha a krém megdermedt mehet bele az 1/3 ad rész tejszín . Ezzel a krémmel kenjük meg a háromba vágott lapokat .
- A mentás tortát a málnás torta közepére állítottam . A maradék tejszínnel , és a különböző cukorkákkal díszítettem .