Swarcvaldi meggy torta
Hozzávalók
tészta:
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs v cukor
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mandula
- 5 dkg zsemlemorzsa
- késhegynyi szb
Krém :
- 2 ek zselatin ( Nem gyors)
- 1 üveg meggybefőtt
- 6 dl tejszín
- 2 ek citromlé
- 2 ek porcukor
Elkészítés :
- A csokoládéból 2 ek forgácsot lereszelünk , a többit felolvsztjuk .A vajat habosra keverjük a porcukorral .A tojássárgákat és a folyékony csokit a margarinhoz keverjük .A fehérjét kemény habbá verjük , és az összekevert száraz anyagokkal óvatosan a tojásos masszához keverjük . 26 cm-es tortaformában meleg sütőben kb 35 percig sütjük . Ha kihűlt három lapba vágjuk .
- A zselatint vízzel felpuhítjuk , megmelegítjük , és kihűtjük .A meggyet lecsepegtetjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük , a zselatint óvatosan belekeverjük .
- Az alsó tortalapot a habbal megkenjük , meggyel megszórjuk . Rátesszük a második lapot . Ezt is tejszínnel kenjük , meggyel megrakjuk .A legfelső lapot rátesszük , vékonyan megkenjük tejszínnel , és a reszelt csokoládéval megszórjuk . Szélét meggyszemekkel díszítjük .