Hozzávalók :
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vanniliáscukor
- 4 tojás
- 15 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mandula
- 1 cs sütőpor
Töltelék :
- 2 evőkanál zselatin
- 1 üveg meggy
- 6 dl tejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés :
- A csokoládéból 2 evőkanál forgácsot gyalulunk, a többit felolvasztjuk .A margarint habosra keverjük a cukrokkal . A mandulát, lisztet , sütőport összekeverjük, a tojássárgát, a kihűlt csokoládét a margarinhoz adjuk . A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lisztkeverékkel a margarinhoz adjuk. A tésztát 26 cm-es tortaformában közepes lángon kb 30 percig sütjük . Ha kihűlt 3 lapba vágjuk
- A zselatint hideg vízben feloldjuk, majd a mikróban kissé melegítjük, újra hűtjük . A felvert tejszínhez adjuk.Pár szem meggyet félreteszünk .
- Egy tortalapot visszatesszünk a formába. Megkenjük tejszínnel, megszórjuk meggyel. Rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük mint az előzőt . Tetejére lapot teszünk, de azt már csak tejszínnel díszítjük, és megszórjuk a csokiforgáccsal .Körbe meggyszemet teszünk rá .