Palóc leves
Hozzávalók :
- 40-50 dkg hús (lapocka )
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 marék zöldbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2-3 db burgonya
- 2 ek tejföl
- 10 dkg levestészta
- só , bors , pirospaprika
Elkészítés :
- A hagymát , szalonnát vapróra , a húst , és a zöldségeket kisebb kockára vágjuk .
- A zsiradékon a szalonnát , és a hagymát megpároljuk , rázesszük a kockára vágott húst , kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával , sózzuk , borsozzuk , felöntjük vízzel , és félig megfőzzük .
- Beletesszük a répákat és a babot , amikor ezek már elég puhák, mehet a burgonya , és a tészta .
- Amikor minden puha , 2 ek tejfölt elkeverünk fél deci vízzel , és a levesbe keverjük . 5 percig forraljuk , és kész .