ARANCINO
Hozzávalók :
- 25 dkg rizottó rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 6 dl zöldség, vagy húsalaplé
- 2 dl paszírozott paradicsom
- 2 gerezd foghagyma
- 2 dkg reszelt parmezán
- só, bors, szerecsendió
- 20 db mozzarella golyó
Panír :
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
- Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát , és foghagymát ,és rátesszük a rizst .Addig pirítjuk a rizst , míg a szemek kezdenek áttetszővé válni . Ekkor ráöntjük a bort . Amikor a rizs magába szívta a bort , akkor elkezdjük adagolni a zöldség alaplevet . Először 1 merőkanállal . Mindig kevergetjük , és mindig meg kell várni , míg az előző levet a rizs magába szívja . Addig öntjük, míg az alaplé, el nem fogy . Közben kóstóljuk meg , és ha még a rizs nem elég puha , akkor még egy kis levet öntünk rá . Jöhetnek a fűszerek , és két részletben a paradicsomszósz . Kihűtjük , és egy éjszakára hűtőbe tesszük .
- A rizottóból kb 3-4 cm-es golyókat formázunk , mindegyikbe, egy-egy mozzarella golyót nyomunk . Utána bepanírozzuk, a golyókat , és forró olajban szép arany színűre sütjük .
- Caponata salátával tálalom.