-
Hozzávalók :-
-
60 dkg csirkemellfilé
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1/5 kg mirelit karfiol
- 1 evőkanál cukor
- 500 g tejföl
Tetejére :
- 5 dkg margarin
- 5 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 1 mokkáskanál só
- 1/5 mokkáskanál szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
- A húst felszeleteljük, ha kell kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk .Serpenyőben pár kanál olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
- A karfiolt a cukros ,sós vízben megfőzzük , leszűrjük .
- A húst egy közepes méretű tepsibe egymás mellé tesszük , a karfiolt rátesszük.
- A tetejéhez a margarint felhevítjük , a lisztet rászórjuk, kevergetve pirítjuk, Ne égjen meg ! Felöntjük a tejjel,a fűszerekkel megszórjuk, és ha puffog beleöntjök a tejfölt és a karfiolra simítjuk .
- Először csak így sütjük, majd 15 perc múlva a sajtot rászórjuk, és még sütjük amíg a sajt rózsaszín lesz .