Gombás sajtos tészta
Hozzávalók :
- 50 dkg szarvacska tészta
- 1 jó nagy sárgarépa
- 15 dkg kukorica
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 200 ml főzőtejszín
- 1 db tojás
- 150 ml tejföl
- só, bors
Tetejére :
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 1,5 dl tej
Elkészítés :
- A tésztát bő forró sós , olajos vízben félig megfőzzük .
- A bacont kis kockára vágom , beleteszem z apróra vagdalt hagymát , majd a gombát . Kicsit együtt párolom .Ráteszem a reszelt sárgarépát , kukoricát , és 5 perc alatt készre párolom .
- A tésztát leszűröm , egy margarinnal kikent tepsibe ( 26X34 cm ) belesimítom.A ragut ráöntöm , egy kissé elkeverem a tésztával .A tejfölt , tejszínt , tojást összekeverem , és a tésztára öntöm . Kb 20-25 percig sütöm .
- A tetejére elkészítem a basamell mártást , rásimítom a tetejére, kb 5 perc , és a reszelt sajttal megszórva még 10 percig sütöm .