Hozzávalók :
- 4 db tojás
- 8 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 4 dkg étcsoki
- 4 dkg margarin
- 6 dkg liszt
- 1/5 csomag sütőpor
Krém :
- 40 dkg meggybefőtt
- 0,5 l tejszín
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- 25 dkg étcsokoládé
- 5 dkg kakaópor
Tetejére :
- 70 ml víz
- 2 púpos ek kakaó
- 3 ek cukor
- 12 szem meggy
Elkészítés :
- A tejszínt a cukorral egy lábasban felfőzzük, forrás után még 3-4 percig főzzük .Ráöntjük a többi hozzávalóra, amiket egy tálban kimértünk . Habverővel összesűrítjük .Folpackkal lefedjük, és kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük , legalább 4-5 órára.
- Az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk .A margarint a csokoládéval olvasszuk meg ,csorgassuk a tojásos masszához, majd két részletben adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is .24 cm-es papíros tortaformába simítom, és előmelegített sütőben, alul-felül módon, 150 c fokon, 35 percig sütöm .
- A meggyet belehet egy kis alkoholba áztatni .
- A csokikrémet kihabosítom, a piskótát kétfelé vágom . Az egyik lapra rákenem a krém 1/3-át, ráteszem a másik lapot, ezt is megkenem krémmel, és a meggyel kirakom, jó sűrűn .3-4 evőkanál krémet meghagyok díszíteni, és a többi krémet a meggyre kenem .Eligazítom, szép simára, és hűtőben dermesztem 5-6 órát .
- A bevonóhoz a vízben felfőzöm a kakaót a cukorral. Kevergetve besűrítem, ha fellfort, leveszem a tűzről , és kevergetve, hűtöm-sűrítem . A torta tetejére folyatom, egyenletesen elosztom . A megmaradt krémből habzsákból,12 rózsát nyomok , amibe 1-1 meggyszemet teszek .