Hagymás lepény
Hozzávalók, tészta :
- 20 dkg liszt
- 20 dkg túró
- tk szb
- 75 ml tej
- 50 ml olaj
- só
Töltelék :
- 50 dkg hagyma vegyesen ( vörös, lila, új, póré )
- 2-3 ek olaj
- kis pohár tejföl ( 150 g )
- 1 db tojás
- 15 dkg sonka
- só, bors
- 25 dkg zottarella
Elkészítés :
-
A tésztához valókat, összegyúrom, cipóvá formálom, és 1 órára hűtőbe teszem.
-
A hagymákat összevágom apróra . Olajon megpirítom .Lehűtöm, beleteszem a tejfölt , sonkakockát , tojást, fűszereket .
-
Nekem a tészta lágy volt , így csak kézzel egy margarinnal kikent 26X34 cm-es tepsibe elsimítottam . Rátettem a tölteléket , a zottarella karikákat , és előmelegített sütőben, kb 20 percig sütöttem .